Schimbare de mandat la Rotary Club Caransebeș

Schimbare de mandat la RC Caransebeș,

Sâmbăta, 4 iulie 2020 a avut loc festivitatea de încheiere a anului rotarian 2019-2020 prilej cu care Past-President Călin Lazăr a prezentat un bilanț al acțiunilor clubului, coordonate de el pe mandatul unui an cu totul deosebit raportandu-ne la evoluția pandemiei de Coronavirus – Covid19.
Realizările acestui an rotarian cuprind acțiuni cu impact umanitar în comunitatea noastra, acțiuni de Fundraising, înființarea Clubului Interact Caransebeș, acțiuni organizatorice ale clubului și actualizarea statutului Fundației Rotary Caransebes.

Acum la festivitatea de *Rotire a colanului* uitându-ne retrospectiv peste mandatul 2019 – 2020, RC Caransebeș sub președinția lui Călin Lazăr se mândrește cu următoarele actiuni, în ordine cronologica:
* Promenada inimilor 2019 – Rotary inima mea* – acțiune care îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
* O cană pentru excelență * – acțiune de strângere de fonduri pentru premierea rezultatelor deosebite la învățătură și în sport ale elevilor caransebeseni.
* Clubul Interact Caransebeș * – înființarea, sprijinirea și coordonarea clubului Interact prin implicarea unui grup de 35 de elevi din urbea noastră.
*Fundraising * – Acțiuni de strângere de fonduri și prin campania pe Facebook pentru a sprijini lupta personalului medical în perioada de pandemie.
– Am donat secției ATI a Spitalului Municipal Caransebeș padele consumabile pentru defibrilatoarele (donate tot de Clubul Rotary Caransebeș într-o acțiune anterioară) și fonduri pentru finalizarea unui tunel de dezinfecție a pacienților și personalului medical.
– Am donat, împreuna cu copiii din Clubul Interact Caransebeș, către Primăria Municipiului Caransebeș, în calitate de administrator a școlilor, 15 standuri cu dispenser pentru gel hidroalcoolic cu acționare cu cotul, împreună cu 15 litri de gel hidroalcoolic dezinfectant, care au fost montate în școli din Municipiul Caransebeș. De asemenea ne-am raliat proiectelor zonale de Global Grant ale prietenilor și colegilor noștri din RC Reșița și RC Lugoj, iar la nivel de District 2241 România și Republica Moldova am făcut donații pentru binecunoscutul proiect End Polio Now coordonat de Rotary International.

Mulțumim încă odată cetățenilor Municipiului Caransebeș și donatorilor pentru implicare și pentru ajutorul acordat, iar aportul lor la strângerea a celor peste 7,000 de dolari donați în acest an a fost semnificativ.
Rămâne regretul ca nu am putut realiza Balul de Caritate care a fost programat în luna martie din cauza pandemiei de Coronavirus și amânarea finalizării proiecteului aflat pe rol, Macheta centrului istoric al municipiului Caransebeș (inclusiv cu scriere Braille), iar acțiunea Rotary Plantează a fost reprogramata.
Ne bucuram ca pe parcursul anului rotarian 2019-2020 au venit alături de noi încă patru noi membri cărora le urăm încă odată bun venit și la cât mai multe acțiuni reușite.
Mai amintim ca am fost plăcut surprinși de vizitele unor colegi rotarieni care au poposit în urbea noastră, din Târgoviște și din Redlands- California, dar am fost și gazde la vizita guvernatorului Districtului 2241.

Festivitatea de predare a mandatului a fost una încărcată de emoție și atmosfera prieteneasca, iar surpriza președintelui de la final a fost una nerecomandata celor care nu rezista la șocurile emoționale. Astfel ca prin prisma realizărilor și implicarilor noastre din ultimii doi ani în realizarea de proiecte sociale și umanitare, Rotary International a ținut sa răsplătească Clubul Rotary Caransebes cu sase distincții Paul Harris Fellow pe care le-au primit sase colegi cu o implicare mai mare în activitatea clubului din Banatul Montan.
Îl felicitam pe Călin Lazăr și echipa lui pentru activitatea depusa în mandatul lor și ii uram succes noului președinte Elisa Perescu în realizarea proiectelor propuse în acest an rotarian.
RC Caransebes,
4.07.2020

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*